ISON KUYRUKLU YILDIZI YOK OLDU

Güneş'e 1,2 milyon kilometre yaklaşan ISON kuyruklu yıldızı, bilim adamlarının beklentilerinin aksine yoğun ısı ve radyasyona yenik düştü.

Astronomlar, devasa bir buz ve toz topu olan ISON kuyruklu yıldızının Güneş 'in arkasında gözden kaybolduğunu gözlemledi. Ancak kuyruklu yıldız, bir daha ortaya çıkmadı. Güneş'e 1,2 milyon kilometre yaklaşan ISON kuyruklu yıldızı, teğet geçmesi beklenirken yok oldu.

"Yüzyılın Kuyruklu Yıldızı" olarak tanınan gök cisminin, aşırı sıcak ve Güneş yakınlarındaki gelgit kuvveti nedeniyle yok olduğu sanılıyor.

Kuyruklu yıldızın, Güneş'i teğet geçebilmesi halinde Dünya 'dan gündüz de görülebilecek parlaklığa erişmesi bekleniyordu.

Bazı astronomlar kuyruklu yıldızın yeniden ortaya çıkacağı umudunu taşıyor. Bazıları ise devasa gök cismini Yunan mitolojisinin trajik kahramanlarından biri olan Ikarus'a benzetti.

Kral Minos'un emriyle bir kuleye kapatılan Ikarus ile mucit babası Daidalus (Daedalus), yeniden özgür olabilmek için balmumu ve kuş tüylerinden kanatlar yapmıştı.


Babasının tüm uyarılarına karşın Güneş'e yaklaşan Ikarus'un balmumundan kanatları erimiş ve Ege Denizi'nin sularında yaşamını yitirmişti.